Zyra e Kryeministrit

Komesar Varhelii čestita premijeru Kurtiju, ponovo naglašavajuči podršku EU-e Kosovu

13 Prill, 2021

 

Priština, 13. april 2021

Premijer Republike Kosovo Albin Kurti primio je čestitku od Olivera Varheliija, evropskog komesara za susedstvo i proširenje.

Komesar Varhelii čestitao je premijeru Kurtiju na formiranju nove vlade i poželeo mu uspeh u ulozi premijera Kosova. “Na izborima u februaru, narod Kosova im je dao snažan mandat za reforme u jačanju vladavine zakona i za promociju društveno-ekonomskog razvoja, kao i orijentaciju u pravce zelenije ekonomije. Evropska unija je spremna da vas podrži tom pravcu “, napisao je Varhelii.

U nastavku čestitke, komesar EU rekao je da pretvaranje evropske perspektive Kosova u stvarnost za njegove građane zahteva i brzi nastavak dijaloga između Kosova i Srbije, uz podršku EU, i sveobuhvatnu normalizaciju odnosa sa Srbijom.

Dalje je rekao da borba protiv pandemije ostaje glavni prioritet: „Borba protiv pandemije koronavirusa i njenih socijalno-ekonomskih posledica ostaće glavni prioritet i u doglednoj budućnosti. „EU je već pružila značajnu pomoć i nastaviće da stoji uz Kosovo tokom ovog izazovnog vremena.“

Last modified: 13 Prill, 2021

Comments are closed.

×