Zyra e Kryeministrit

Kancelar Kurz čestita premijeru Hoti na dobrom radu Vlade

27 Janar, 2021

Priština, 27. januar 2021.

Premijer na dužnosti Republike Kosovo g. Avdullah Hoti, imao je virtuelni sastanak sa saveznim kancelarom Austrije g. Sebastian Kurz, sa kojim je razgovarao o trenutnim političkim zbivanjima, upravljanju pandemijom Covid-19, distribuciji vakcina, procesu liberalizacije viza, kao i o bilateralnoj saradnji.

Premijer Hoti je upoznao kancelara Kurz sa trenutnim dešavanjima i radom vlade na dužnosti koja izvršava sve obaveze u skladu sa važećim zakonima i Ustavom zemlje.

Premijer Hoti je sa kancelarom Kurz razgovarao i o pripremama za vanredne parlamentarne izbore.

Premijer Hoti je obavestio kancelara Kurz, o merama koje je Vlada preduzela kako bi umanjila posledice izazvane pandemijom u zdravstvenom, ekonomskom i socijalnom pogledu. Tokom razgovora o procesu imunizacije i vakcinacije protiv Covid-19, premijer Hoti je od kancelara Kurz dobio potvrdu da će se distribucija vakcina u sve zemlje zapadnog Balkana odvijati istovremeno.

Premijer Hoti je sa kancelarom Kurz razgovarao i o procesu liberalizacije viznog režima, pri čemu je dobio podršku za nastavak dobrog rada Vlade, u održavanju ispunjenih kriterijuma za liberalizaciju kako bi se građani Kosova što pre mogli slobodno kretati u Schengen zoni.

Na zahtev premijera Hoti, kancelar Kurz je potvrdio da će Austrija razmotriti produženje sporazuma o povoljnom zajmu sa Kosovom, uglavnom za projekte vodosnabdevanja i tretmana otpadnih voda.

Premijer Hoti i kancelar Kurz su visoko ocenili odnose između dve zemlje, izrazivši spremnost za produbljivanje saradnje u bilo kojoj oblasti od bilateralnog interesa.

Last modified: 27 Janar, 2021

Comments are closed.

×