Zyra e Kryeministrit

Izjava Vlade u vezi sa pozitivnom preporukom za liberalizaciju viza od strane Evropske Komisije

18 Korrik, 2018

Priština, 18. jul 2018. godine

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, pozdravlja pozitivnu preporuku za liberalizaciju viza za građane Republike Kosovo od strane Evropske Komisije, i ocenjuje da je ovo dokaz kretanja ka potpunoj integraciji naše zemlje u evroatlantskim strukturama.

Ovo još jednom izražava opredeljenost svih kosovara za evroatlantsku budućnost, praktikujući zapadne demokratske civilizacijske vrednosti.

Premijer, Ramush Haradinaj, i Vlada Republike Kosovo su svesni činjenice da nas na putu Kosova ka potpunoj integraciji čeka još puno posla i izazova, za koja će biti konkretnih angažovanja, institucija i celog društva.

Ovo angažovanje za ispunjavanje kriterijuma koja nas približavaju sa razvijenim evropskim zemljama će se nastaviti.

Izgradnja demokratskog, održivog, razvijenog društva i sa socijalnim blagostanjem predstavlja kontinuirani cilj Vlade Republike Kosovo.

Premijer, Ramush Haradinaj, i Vlada izražavaju uverenje da će građani i institucije Kosova znati da cene ispravno i da poštuju odluke i pravila evropskih institucija za slobodno kretanje.

U tom pogledu, mi garantujemo institucionalnu podršku za poštovanje kriterijuma, pravila i procedura koja se povezuju sa ovom preporukom Evropske Komisije.

Premijer, Ramush Haradinaj, i Vlada Kosova očekuju da će ova preporuka dobiti podršku i od strane Evropskog Parlamenta i Saveta ministara, kako bi slobodno kretanje građana Kosova u evropskim zemljama postala stvarnost do kraja ove godine.

Last modified: 18 Korrik, 2018

Comments are closed.

×