Zyra e Kryeministrit

Francuska kompanija „Orange“ zainteresovana da investira u Telekomu Kosova

4 Maj, 2018

Priština, 3. maj 2018

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, primio je na sastanku visoke zvaničnike francuske kompanije Telekom „Orange“, na čelu sa Claude Bartolone, koji su izrazili zainteresovanje za investicije u Telekomu Kosova.

Ovom prilikom je premijer Haradinaj upoznao predstavnike ove kompanije sa prioritetima Vlade Kosova, sa posebnim naglaskom na sektor telekomunikacije, kao jedan od oblasti koja ja ostvarila najveći napredak kroz razvoj tehnologije.

Premijer Haradinaj je takođe upoznao predstavnike francuske kompanije o povoljnim zakonodavstvom za strane investicije koju ima Kosovo, konkretno o mogućnostima koje pruža Zakon o strateškim investicijama, kao i o stanju u Telekomu Kosova.
Premijer Haradinaj je garantovao punu transparentnost i saradnju u cilju poboljšanja teškog stanja u Telekomu, rekavši da će investicije kompanije „Orange“ u Telekomu Kosova i prenos njihovog iskustva u ovoj oblasti biće pretvoreni u uspešnu priču.

Nakon upoznavanja sa stanjem u ovoj oblasti od strane premijera Haradinaj, predstavnici kompanije „Orange“ su izrazili svoju spremnost da investiraju na Kosovu, uzimajući kao primer uspešan razvoj kompanije „Orange“ nakon privatizacije Telekoma Francuske.

Kompanija „Orange“, bivši Telekom Francuske, je privatizovana kompanija pre 30 godina, koja direktno posluje u 8 država Evropske unije sa 256 miliona korisnika u celom svetu i zapošljava 95.000 radnika u Francuskoj i 59.000 u drugim zemljama sveta.

Last modified: 4 Maj, 2018

Comments are closed.

×