Zyra e Kryeministrit

Buduća vojska Kosova je snaga svakog građanina koji živi u zemlje, partnerstvu je za mir, sigurnost u našem regionu

15 Maj, 2018

 

Priština, 15. maj 2018

“Kosovo je dostiglo nivo razvoja, ispunilo je neophodne argumente za izvršenje transformacije BSK-a u Kosovsku vojsku, ali se mora odlučiti o načinu kako nastaviti dalje “, tako je izjavio premijer Ramush Haradinaj, na sastanku pod temom “Kosovo je zaštićeno i sigurno” sa ambasadorima akreditovanim na Kosovu, na kome su izvršene prezentacije dostignuća i planova za bezbednost na Kosovu, sa posebnim naglaskom na BSK-a.

Na ovom sastanku je, premijer Haradinaj pred učesnicima istakao da je Kosovo spremno da se od apsorpcije bezbednosne, pretvori u doprinos bezbednosti, na unutrašnjem, regionalnom i globalnom planu.
Ovom prilikom je, premijer Haradinaj rekao sve institucije u zemlji rade na tome da objasne stanje KBS-a, dostignuća, posebno istinu da su KBS multietnička snaga, u kojoj služe i kosovskim Srbi, Srbi sa severa.
“Predviđeno je da se Ustavni amandmani, jačanje mandata KBS-a izvrši putem izmene ustavnih odredbi. Mislim da su argumenti da se dobije poverenje biranih srba, u ovom slučaju Srpske liste, zaista ispunjeni, ali je odluka politička “, rekao je premijer Haradinaj.
Premijer Haradinaj je spomenuo činjenicu da je Vlada prošla kroz proces konsultacija i razgovora uopšte sa svim političkim strankama i etničkim zajednicama u zemlji, razvijajući dijalog sa svim međunarodnim partnerima i prijateljima, i vlada nastavlja da podržava ovaj dijalog.

“Kosovo je naš dom, tako da želimo da vam potvrdimo našu posvećenost, da ne samo današnje BSK, nego i buduća vojska Kosova je snaga svakog građanina koji živi u zemlji, je partnerstvu za mir, bezbednost u našem regionu. To je samo dopuna mandata KFOR-a u zemlji. Mi ne želimo da budemo u sukobu sa mandatom KFOR-a. KFOR je dobrodošao sada i zauvek kao bezbednosna snaga i to nam pomaže da imamo bezbednost ne samo za stanovništvo na Kosovu, nego i veliki je doprinos u regionu “, rekao je premijer Haradinaj.

Konferenciji ” Kosovo je bezbedno i zaštićeno” u organizaciji Premijera Republike Kosovo, su prisustvovali ambasadori akreditovani na Kosovu, ministar BSK, Rustem Berisha, general BSK-a Rahmana Rama , direktor NALTE za Kosovo, General Ralf Hoffmann, kao i predstavnici drugih institucija u zemlji.

Last modified: 15 Maj, 2018

Comments are closed.

×