Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj zatražio detaljnu istragu o dešavanjima u vezi sa turskim državljanima

31 Mars, 2018

 

Priština,  31. mart 2018

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, poštujući nadležnosti utvrđene Ustavom Republike Kosovo, član 4. stav 1. i stav 4., član 22. stav 1, 2 i 3., član 29., stav 1. tačka 5, član 94. stav 3. i stav 10., zatražio je od bezbednosnih i pravosudnih institucija na Kosovu, Glavnog tužioca, Direktora policije Kosova, Zamenika direktora Kosovske obaveštajne agencije, Civilnih organa za avijaciju i Agencije za pružanje usluga vazdušne navigacije, potpuno rasvetljavanje dešavanja u vezi prisilnog odlaska stranih državljana sa teritorije Kosova.

Zahtev premijera Haradinaja je upućen današnjeg nakon sastanka sa savetom bezbednosti Kosova.

„Zatražio sam od svake institucije ponaosob, da se u potpunosti angažuje kako bi se utvrdila institucionalna odgovornost, kao i potencijalno izbegavanje ustavnog prava i hitno preduzimanje detaljne i sveobuhvatne istrage unutar institucija i institucijskog delovanja“, rekao je premijer Haradinaj u svom zahtevu koji je uputio gore pomenutim institucijama.

Zahtev premijera Haradinaja se zasniva na ustavnim odredbama i svaka pomenuta institucija će vršiti svoje obaveze u skladu sa svojim ustavnim i zakonskim nadležnostima i obavezama.

Last modified: 31 Mars, 2018

Comments are closed.

×