Zyra e Kryeministrit

Premije Haradinaj: BSK su spremne za proces transformacije   u vojsku

5 Shtator, 2018

Priština, 5 septembar 2018

“Čast je da vas imamo ovde danas. Vaše služenje na Kosovu je dugoročna investicija. Važno je da budemo zajedno u svim procesima u zemlji i regionu “, rekao je premijer Republike Kosova, Ramush Haradinaj, nakon sastanka sa Načelnikom štaba Oružanih snaga Italije, Salvatore Farina.

Premijer Haradinaj, upozanao je e Načlenika štaba, Salvatore Farina, sa napretkom koji je Kosovo ostvarilo u državotvornim procesima , napretkom u ekonomiji i u jačanju vladavine prava a sa posebnim akcentom na spremnosti BSK-a u pravcu njene trnsformacije u vojsku, kao
profesionalna, multietnička snaga,i u skladu sa standardima NATO-a i snaga koja će stati uz vojske mira u pružanju mira i bezbednosti.

Premijer Haradinaj, zahvalio se italijanskom general na njegov doprinos tokom služenja na Kosovu, kao komandant KFOR-a, tražeći od njega i od italijanske države dalju podršku za evroatlantski proces i druge važne procese po zemlju.

“Narod Kosova će uvek biti zahvalni za podršku i poverenje koje ste ukazali tokom vašeg mandata kao rukovodilac mirovnih snaga na Kosovu i i za stalnu podršku koju je dala
Italijanska država  u svim procesima izgradnje države i integraciju zemlje”, rekao je premijer Haradinaj, tokom sastanka, istakavši da je vlada posvećena jačanju političkog i ekonomskog partnerstva sa Italijom, obezbeđujući povoljan ambijent za strane direktne investicije.

Načelnik štaba Oružanih snaga Italije, Salvatore Farina, procenjujući napredak i dostignuća Kosova u oblasti bezbednosti i u drugim važnim oblastima, rekao je da će talija podržavati Kosovo u svim procesima.

Premijer Haradinaj je počastvovao generala Farinu Medaljom Skenderbeg, u čast njegovog doprinosa datog do sada i primio od italijanske vojske Medalju časti kao znak zahvalnosti za dosadašnju saradnju.

Deo sastanka bili su italijanski ambasador na Kosovu, Piero Cristoforo Sardi i ministar Bezbednosnih snaga, Rustem Beriša.

 

 

Last modified: 5 Shtator, 2018

Comments are closed.

×