Zyra e Kryeministrit

58. sastanak Vlade Kosova

15 Janar, 2021

 

Priština, 15. januar 2021

Vlada Republike Kosovo, koju predvodi premijer na dužnosti, Avdullah Hoti, u skladu sa Poslovnikom o radu Vlade, održala je dopisni/elektronski sastanak, 58. po redu sastanak, na kome je odobrila odluke i druge dokumente iz oblasti svoje ustavne i zakonske odgovornosti.

Prvi dokument koji je vladin kabinet razmotrio i odobrio bio je Vladin izveštaj o radu za period jun-decembar 2020. Pored toga, Uredba o pravilima i načinu ponašanja posetilaca u prostorima Spomen-kompleksa „Adem Jashari“ u. Prekazu.

Dva administrativna uputstva dobila su saglasnost Vlade, Administrativno uputstvo o zaštiti i postupanju sa decom koja čine krivična dela u dobi krivične odgovornosti i Administrativno uputstvo o sprovođenju prijateljske pravde prema detetu u krivičnom, građanskom i upravnom postupku.

Nakon razmatranja je, Vladin kabinet odobrio inicijativu za zaključivanje Memoranduma o saradnji između Vlade Republike Kosovo i Vlade Republike Severne Makedonije za sprečavanje i borbu protiv nasilnog ekstremizma i terorizma.

Odlukom koju je odobrio vladin kabinet, odobrene su mere za sprovođenje Programa ekonomskog oporavka za 2021. godinu u iznosu od dvesta dvadeset dva miliona četiristo hiljada evra (222.400.000,00 €). Vlada je takođe odobrila odluku o prevremenom izdvajanju iz tekućih budžetskih izdvajanja za Izbornu komisiju za prestavke i žalbe , za sve kategorije rashoda radi sprovođenja vanrednih izbora za Skupštinu Republike Kosovo, prema zahtevu Izborne komisije za prestavke i žalbe.do 8. januara 2020. godine

Na predlog Ministarstva zdravlja, usvojena je odluka o isključenju člana 3 Zakona o javnim nabavkama u Republici Kosovo za pregovaranje o ugovoru za obezbeđenje anti-COVID – 19 vakcina.

Postupajući na predlog Ministarstva zdravlja, odobrena je odluka o promeni opštih i specifičnih mera zaštite od pandemije Covid-19 u Republici Kosovo.

Ispod možete pronaći link sa Odlukama sa 58. sastanka Vlade od 14. januara 2021. godine, koje je potpisao Premijer Republike Kosovo, a koje stupaju na snagu danom objavljivanja u Službenom listu Republike Kosovo.

Last modified: 15 Janar, 2021

Comments are closed.

×