Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj je dočekao na sastanku predstavnike “NEWKO Balkan”

12 Maj, 2018

 

Priština 12. maj 2018

Premijer Ramush Haradinaj primio je na sastanku Merve Ozer Yilmaz, odgovornu osobu u “NEWKO Balkan” u Suvoj Reci koja je ujedno i zamenica predsednika Upravnog odbora Holdinga „Ozerband“.
Na ovom sastanku premijer Haradinaj je upoznao goste o dosadašnjim odlukama o olakšavanju poslovanja i o koracima koje je Vlada učinila kako bi proizvođači na Kosovu budu jednaki sa proizvođačima u regiji i proizvođačima zemalja Evropske unije.
Merve Ozer Yilmaz je predstavila rad i neke od izazova sa kojima se suočava kompanija “NEWKO Balkan”, kao i procenila novi fiskalni paket koji je stupio na snagu od početka 2018. godine.
“Nakon stupanja na snagu fiskalnog paketa, na Kosovu su stvoreni veoma povoljni uslovi za poslovanje. Mnoge olakšice od fiskalnih obaveza na uvoz repromaterijala, opreme i tehnologije čine Kosovo veoma pogodnim poslovnim okruženjem”, rekao je premijer Haradinaj.
Premijer je obećao da će rešiti probleme proizvođača i dobili odgovarajuće rešenje.
Predstavnici kompanije “NEWKO Balkan” zahvalili su se premijeru Haradinaju na prijemu, kao i na spremnost za rešavanje problema sa kojima se suočavaju poslovanja i proizvođači na Kosovu

Last modified: 12 Maj, 2018

Comments are closed.

×