Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: “Germania Airlines”, uskoro bi mogla postati rezidentna kompanija na Kosovu

3 Maj, 2018

Priština, 3. maj 2018.

Poboljšanje vazdušnog saobraćaja na Kosovu je u interesu svih i saradnja sa ozbiljnim kompanijama je u agendi Vlade Kosova. Tako je izjavio premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, nakon što je primio predstavnika Izvršnog odbora “Germania Airlines”, Siegharda Jahna, u pratnji zamenika ambasadora Ambasade Savezne Republike Nemačke na Kosovu, Jana Akel Vossa i Haldun Kokturk, član Upravnog odbora i izvršni direktora Međunarodnog aerodroma u Prištini “Adem Jashari”.

“Nemačka je pomogla Kosovo u svim fazama izgradnje države i sada je ekonomska saradnje veoma važna i vlada u zemlji se obavezala da unapredi ovaj program”, rekao je premijer Haradinaj. Nakon inovativnog i trenerskog Parka u Prizrenu, rad “Germania airlines” na Kosovu je još jedan dokaz posvećenosti Vlade održivom partnerstvu sa nemačkom državom. Predstavnik kompanije “Germania Airlines” je pokazao svoje namere da se proširi poslovanje na Kosovu, povečavajući broj letova za nove destinacije i pretenzije da će se u bliskoj budućnosti prijaviti za status rezidentnog preduzeća.

Ovom prilikom, premijer Haradinaj, je pozvao i druge nemačke kompanije da investiraju na Kosovu, jer je zemlja otvorena i bezbedna za direktne strane investicije i obećao je podršku zdravim inicijativama.

Predstavnik Izvršnog odbora “Germania Airlines”, Sieghard Jan, se zahvalio premijeru Haradinaju na prijemu pruženoj podršci za ekonomsku saradnju dveju zemalja.

Last modified: 3 Maj, 2018

Comments are closed.

×