Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Vlada će se angažovati da pronađe rešenje za stanovnike Uroševačkih sela

3 Shtator, 2018

Uroševac, 3. septembar 2018.

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj je, tokom današnjeg dana posetio mesto gde su se održali protesti organizovani od strane stanovnika sela Babljak, Ljubovac, Trnje, Košare i Slivovo opštine Uroševac, sa kojima je razgovarao kako bi pružio rešenja za njihov zahtev da se izgradi put koji povezuje njihovo selo sa magistralom Uroševca i Štimlja.

Premijer Haradinaj je ovom prilikom obećao da se Vlada obavezala da stvori olakšice svim stanovnicima ovih sela i pristup magistralnim putevima.
Videvši izbliza u kakvom su stanju ti putevi, posebno nakon nedavnih poplava koje su značajno oštetili puteve ovih sela, premijer Haradinaj je izrazio spremnost Vlade da se što brže pronađe rešenje za stanovnike tih sela.

“Radimo na tome da što pre pronađemo način da prođu sve faze koje su preostale. Mi se ne mešamo u rad nezavisnih institucija, ali verujem da su svi svesni da treba da se uklone prepreke za početak izgradnje puta “, rekao je premijer Haradinaj.

Premijer Haradinaj je dalje uverio stanovnike da će vlada preuzeti da obavi preostale poslove za izgradnju puta koji povezuje ova sela sa magistralnim putevima.
“Budite sigurni da ćemo se interesovati za izgradnju puteva. Duboko sam uveren da ćemo naći način kako bi dali prioritet ovom pitanju, kako bi započeli radove “, rekao je premijer Haradinaj.

Zamenik ministra za ekonomski razvoj, Xhavit Zariqi, rekao je da je Vlada zainteresovana da taj posao biti završen što je pre moguće, uveravajući stanovnike uroševačkih sela da će radovi na izgradnji puteva početi u najkraćem mogućem roku, tako da ceo projekat bude završen u roku.

Last modified: 3 Shtator, 2018

Comments are closed.

×