Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Ja sam optimista da će nakon ove akcije, Kosovo imati drugačiji izgled

28 Gusht, 2018

 

Priština, 28. avgust 2018.

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj je na sastanku Radne grupe za čišćenje životne sredine na Kosovu, koja će se baviti organizovanjem kampanje i akcije “Da očistimo Kosovo” od 15. septembra 2018. do 15. decembra 2018. godine kao i sa resornim ministrima, pružio je potpunu podršku povodom ove masovne akcije pozivajući građane da se pridruže ovom projektu velikom za zemlju.

“Vlada Kosova, lokalne institucije na svim nivoima, organizacije koje se bave okruženjem, koje su ovde prisutne, svi zajedno, radimo na tome da izvršimo pripreme da do 15. septembra uspešno pokrenemo akciju”Očistimo Kosovo “koja će trajati do 15. decembra”, to je izjavio premijer Haradinaj za medije, nakon sastanka,.
Za napredak ove inicijative se radi na dva nivoa, na nivou Međuministarske, institucionalne koordinacije i drugih organizacija, kao i tehničke grupe za napredovanje akcije.

“Ooptimista sam da će ova akcija, ovog puta zaista izvršiti promenu. Dakle, za ova tri meseca ćemo očistiti Kosovo i istovremeno posle tri meseca nećemo omogućiti da se napunu sa otpadom”, rekao je premijer Haradinaj.

“Cilj je da očistimo Kosovo u prva tri meseca i bićemo sigurni da ćemo imati pravni osnov koja nije postojala do sada da se zagađivači životne sredine kazne”, rekao je vršilac dužnosti ministra životne sredine i prostornog planiranja, Fatmir Matoshi.

Albena Reshitaj, savetnik premijera Haradinaja je rekao da je srečan što je deo ove kampanje, sada već državni projekat “Hajde da očistimo Kosovo”, rekavši da je prvi put u istoriji naše zemlje da će svi institucionalni akteri, ali i civilno društvo biti zajedno i sarađivaće da stvore čistiju životnu sredinu koja će uticati na kvalitet i dobrobit građana Republike Kosovo.

Koordinatori i „ let’s do it Kosova“ Luan Hasanaj, pozdravljajući inicijativu za čišćenje Kosova, rekao je da je jedini slučaj u regionu kada se svi ujedine da očiste zemlju od zagađenja. “Ceo region je zagađen, ne samo Kosovo, imamo otpad svuda, , ali nijedna od vlada u regionu nije napravila ovaj korak, koji treba pozdraviti”, rekao je Hasanaj uveren da će građani dati svoj doprinos u akciji za čišćenje Kosova.

Last modified: 28 Gusht, 2018

Comments are closed.

×