Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: BSK-a su spremne za tranziciju

28 Gusht, 2018

 

Priština, 28. avgust 2018.

Premijer Republike Kosovo Ramush Haradinaj, na ceremoniji smene direktora Savetodavnog tima NATO –a i za veze na Kosovu (NALT), generala Ralph Hoffmana na generala Uwe A . Bekera se zahvalio prvom, i izrazio dobrodošlicu drugom, nudeći bezrezervnu saradnju Vlade.

“Kosovo se zalaže da bude partner u politici, ekonomiji i bezbednosti. Za to potvrđujem svima vama da smo svi spremni za tranziciju naših snaga, spremni smo da učestvujemo u partnerstvu za mir. Ali, ne samo u partnerstvu za mir. Namera nam je da uđemo u NATO i time potvrđujemo takođe da se misija NATO-a i KFOR-a poštuje od ljudi na Kosovu i za nas će uvek biti faktor i garant mira “, rekao je premijer Haradinaj.

Pred brojnim učesnicima, predstavnicima centralnih institucija, NATO-a, ambasadorima akreditovanim na Kosovu i drugim vojnim zvaničnicima, premijer Haradinaj se zahvalio generalu Hoffmannu na dosadašnjem radu, rekavši da je bio model za oficire, dok je poželeo dobrodošlicu novom direktoru Savetodavnog tima NATO-a i za vezu na Kosovu (NALT), generalu Uve O Bekeru, i rekao je da ga čekaju veliki poslovi.

Ovom prilikom je, premijer Haradinaj, izjavio da su od 1999. godine pa do danas mnogi momci i devojke služili na Kosovu da bi zaustavili tragediju, ali i da održe mir.

“Danas živimo u miru na Kosovu. Kosovo je mirna država zahvaljujući vašoj službi i zahvaljujem se svima vama koji služite u našoj državi sve vreme i vama koji služite ovde danas. Mi smo naučili koliko je važno da se održi mir i obavezali smo se da ostanemo skloni miru i da živimo u miru sa svima onima koji žive na Kosovu, Srbima, Aškalijama, Romima, Egipćanima, Bošnjacima, Gorancima, ali i sa našim susedima. To je naša obaveza i zahvaljujem vam se na svemu onomo što ste uradili za naš mir “, rekao je premijer Haradinaj.

Dalje je, premijer Haradinaj rekao da je vreme da od nekoga ko absorbuje bezbednost, Kosovo postane faktor stabilnosti i bezbednosti.
Premijer Haradinaj se zahvalio NALT-u i njenim zvaničnicima koji služe na Kosovu, koji ne samo da su pomogli BSK-a , nego su preneli duh naših snaga u države NATO-a.

“KSB-i su danas multietničke, služe kosovski Srbi, mladi momci i devojke. BSK su snage svih onih koji žive ovde. I ne samo to. Sutra će oružane snage biti spremna da služe svim građanima naše države i sa time potvrdeđuju našu zrelost i spremnost da postanemo partneri. Za mene, danas ovde je dan da se svima vama zahvalim za posao koji ste obavili za bezbednost, stabilnost i mir ovde i znajte da smo spremni za partnerstvo “, rekao je premijer Haradinaj.

Last modified: 28 Gusht, 2018

Comments are closed.

×