Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj je primio na zahvalni susret ambasadora Delawie

29 Gusht, 2018

 

Priština, 29. avgust 2018.

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, je danas primio na zahvalni sastanak ambasadora Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu, Grega Delawie, sa kojim je razgovarao o političkoj situaciji na Kosovu i šire.
Tokom sastanka, premijer se zahvalio ambasadoru Delawie na njegovoj predanosti i velikom doprinosu tokom njegovog službovanja na Kosovu, rekavši da su Kosovo i njegov narod zahvalni za podršku SAD-a u svim oblastima, pomažući zemalji u važnim političkim, ekonomskim i sigurnosnim procesima.

” Sjedinjene Američke države su pomogle Kosovu, u mnogim oblastima uključujući izgradnju države, ekonomski razvoj, obrazovanje, zdravstvo, pravosuđe, poljoprivredu, a za to smo zahvalni američkom narodu i SAD-ama”, rekao je premijer Ramush Haradinaj, na sastanku sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu, Gregom Delawie.

Premijer Haradinaj je rekao da će strateško partnerstvo između Kosova i Sjedinjenih Američkih Država nastaviti da se produbljuje, tražeći dalju podršku prijateljske države za jačanje međunarodnog subjektiviteta i za članstvo u međunarodnim organizacijama.

Premijer Haradinaj je u znak poštovanja za njegov doprinos tokom misije na Kosovu, poklonio ambasadoru Delawie “Zlatnu mapu Kosova”. ”

Čast mi je da vam u svoje ime, u ime Vlade i naroda Republike Kosovo predam” Zlatnu mapu Kosova “, koju imam zadovoljstvo da vam predam povodom vašeg službovanja ovde u našoj državi “, rekao je premijer Haradinaj.

U međuvremenu, ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu, Greg Delawie, se zahvalio premijeru Haradinaju za saradnju, izražavajući spremnost SAD-a da nastavi da podržava Kosovo u jačanju vladavine zakona.

Last modified: 29 Gusht, 2018

Comments are closed.

×