Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Jačamo dobro upravljanje, transparentnost i odgovornost u javnim institucijama

24 Gusht, 2018

 

 

Priština, 24. avgust 2018.

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj i ambasador Velike Britanije na Kosovu, Ruairi O’Connell, su potpisali Memorandum o razumevanju između Vlade Republike Kosovo i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, koju predstavlja ambasada Velike Britanije.

Cilj memoranduma o razumevanju je da podrži zajedničke napore kako bi se osiguralo da se imenuju jaki lideri, nezavisni i stručne institucije i javnih organa kroz fer i transparentan proces zapošljavanja. Ovaj projekat ima za cilj da pomogne kosovskim institucijama u zapošljavanju usaglašenom listom visokih pozicija.

Nakon potpisivanja memoranduma, premijer Haradinaj i ambasador O’Konel su dali izjavu prisutnim medijima.

Premijer Haradinaj je tom prilikom rekao da se nastavlja partnerstvo sa Velikom Britanijom, kao prijateljskom državom Kosova u svim važnim procesima, sada i podržavajući cilj ove vlade da ojača dobro upravljanje, transparentnost i odgovornost u javnim institucijama .

“Preko britanskog partnera za implementaciju, ambasada je pomogla da se povrati poverenje u javne organe, ali i regrutovanje na visokim položajima u civilnoj službi – sprečavanjem nepotizma i konsolidacijom transparentnosti, meritokratije i dobrog upravljanja”, rekao je premijer Haradinaj, hvaleći da je do sada ukupno 21 rukovodeća pozicija koja je realizovana kroz partnerstvo sa Ambasadom Velike Britanije u protekle dve godine.

Premijer Haradinaj je rekao da će se ovaj proces i dalje trajati sa novom listom sa ukupno 22. pozicije, koje će se realizovati u budućnosti. “Mi smo srećni da imamo kao poklon višegodišnju britansku stručnost i to treba ceniti i poštovati dobro obavljenim i poštenim radom. Samo na taj način poštujemo sebe, domovinu i stare prijatelje Kosova, kao što je Velika Britanija “, rekao je premijer Haradinaj

Last modified: 24 Gusht, 2018

Comments are closed.

×