Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Uveravamo građane Suve Reke da je Kosovo sa njima u saniranju štete uzrokovane poplavama u Suvoj Reci

20 Gusht, 2018

 

20. avgust 2018

“Uveravamo građane opštine Suva Reka da je Kosovo sa njima u saniranju štete koje su nastale kao rezultat poplava “, izjavio premijer Ramush Haradinaj tokom posete koju je izvršio danas opštini Suva Reka, gde je izbliza video štetu nastalu u ovoj opštini posle kiše.

Premijer Haradinaj, se u pratnji zamenika premijera Envera Hodžaja, ministara Bedri Hamze i Bejtusha Gashija, sastao sa gradonačelnikom Suve Reke, Bali Muharremom i saradnicma, gde je obavešten o šteti nastaloj u ovoj opštini.

Premijer Haradinaj: je čestitao građanima Suve Reke, opštinskim institucijama, predsedniku, svim parlamentarnim političkim grupama, BSK-a, policiji, vatrogascima i svim onima koji su mobilisani za prevazilaženje ove situacije.

“Sada smo u vreme kada moramo da saniramo posledice ovih oštećenja i opština je odlučila da ponovo nameni određeni fond. Nacionalni nivo će podržati ovu ponovnu namenu kako bi prešla u hitnu posvećenost porodicama koje su pretrpele štete “, rekao je premijer Haradinaj.

Nakon sastanka, u saopštenju za medije, premijer Haradinaj je rekao da je Vlada ušla u obavezu da izdvoji fondove za hitne intervencije, i istovremeno je preuzela odgovornost za kompletnu sanaciju nastale štete, u redovnim procedurama predviđenim zakonom, posledica tih nastalih na javnoj infrastrukturi, javnim ustanovama, domaćinstvima, preduzećima, itd.

Ministar finansija Bedri Hamza je rekao da će vlada izdvojiti još jedan iznos za hitne situacije od 1.1 milion evra koji će biti pripojen iznosu od oko pola miliona i hitni fond i dostiže iznos od preko 1.5 miliona evra, sredstva koja će biti posvećena za hitne situacije kao pomoć porodicama u stanju socijalne potrebe.

Gradonačelnik Suve Reke, Bali Muharremaj, je rekao da je obavestio premijera, zamenika premijera i ministre o trenutnoj situaciji koja se dogodila u opštini posle poplava od padavina.

Predsednik Muharremaj se zahvalio premijeru na poseti, rekavši da u saradnji sa šefovima poslaničkih grupa, opština Suva Reka je izdvojila poseban fond od 430 hiljada evra za popravku oštećenja.

Premijer Haradinaj posetio zgradu opštine, koja je obuhvaćena nedavnim poplavama, vatrogasnu jedinicu i jedinicu za spašavanja, gdje je obavešten o situaciji nakon poplava u ovim ustanovama, obećavajući što bržu rehabilitaciju štete.

Svoju posetu je, premijer nastavio i u selu Grejkoc, gde je izbliza video ekipe KBS koji rade na popravljanju štete nastale u ovom selu, kao i neke porodice pogođene poplavama u selu Sopije.

Last modified: 20 Gusht, 2018

Comments are closed.

×