Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: međusobne albanske veze i uzajamna ljubav će biti još više ojačane!

8 Gusht, 2018

 

Valona, 8. avgust 2018.

“Dolazimo sa porukom uzajamne albanske ljubavi, ali i sa porukom još jačih veza među Albancima”, rekao je premijer Kosova, Ramush Haradinaj, tokom njegove zvanične posete Republici Albaniji, poseti koju realizuje u gradu Valoni, gde ga je primio gradonačelnik Valone, Dritan Leli, koji današnju posetu premijera Haradinaja ocenjuje kao jedan od istorijskih dana od dana njegovog izbora na vrha opštine.

Premijer Ramush Haradinaj, je u međuvremenu, rekao da se oseča počastvovanim sa posetom koju vrši, kako je on nazvao, njegovom bratu, gradonačelniku Dritanu Leliju, ali koji je takođe u srcu albanaca, jer je Valona naše srce gde god da smo, uveravajuči da će Kosovo raditi na još većem jačanju ove veze. Premijer Haradinaj je zahvaljujući se domaćinima na gostoprimstvu, izjavio da se oseća dobro što Albanci, dijaspora biraju ovaj deo za godišnje odmore, pozivajući da se više promoviše albanski turizam.

Premijer Haradinaj se podsetio da je proglašen počasnim građaninom Valone, u teškim vremenima njegovog života i u znak poštovanja poklonio je gradonačelniku mapu Kosova, dekoraciju koju je nazvao dragocenom.

Gradonačelnik Valone, Dritan Leli je izjavio da je ponosan što danas ima u posetu jednu od najvećih ličnosti Albanaca, kao što je premijer Republike Kosovo. “Privilegija je da ste u mojoj kancelariji, da posečujete Valonu i što pokazujete svima svojim prisustvom, koliko zajedničkih problema imamo i kako ih možemo rešiti zajedničkom komunikacijom”, rekao je gradonačelnik Leli. Gradonačelnik Valone, je ceneći svaki napor koji je izvršio u svom životu i za dobrobit svih Albanaca, poklonio premijeru Haradinaju portret Ismail Qemajlija, onoga koji nas povrh svega, povezuje sa albanskim imenom.

Zvanični program premijera Haradinaja u Valoni će se nastaviti i sa posetom spomeniku nezavisnosti, Historijskom muzeju, Grobu Ismail Qemajlija i muzeju nezavisnosti.

Last modified: 8 Gusht, 2018

Comments are closed.

×