Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Kosovo je posvečeno unapređenju ekonomske saradnje sa Nemačkom

31 Korrik, 2018

 

Priština, 31. jul 2018.

“Kosovo je zahvalno za celokupno zalaganje i pomoć nemačke države i zalažemo se da se ovi bilateralni odnosi unaprede između države Kosova i Nemačke”, tako je izjavio premijer Republika Kosovo, Ramush Haradinaj, nakon što je primio nemačkog poslanika iz redova CDU, Volkmara Kleina.

Sečajući se velike uloge Nemačke u izgradnji države Kosovo i njenim naporima u pravcu nezavisnosti zemlje, premijer Haradinaj je izrazio duboku zahvalnost za njihovo angažovanje tokom godina.

Premijer Haradinaj je obavestio nemačkog poslanika Volkmara Kleina o svim dostignućima zemlje sa posebnim naglaskom na oblast vladavine reda i zakona, povodom čega je premijer Haradinaj izjavio da se vrši dosledan i značajan rad na poboljšanju situacije u zemlji.

“Pored vladavine reda i zakona, ekonomsko osnaživanje je sledeći glavni stub na kome radimo. Sada već imamo zakon o strateškim investicijama i nemačke direktne investicije su dobrodošle i stvorili smo povoljne uslove za njih “, rekao je premijer Haradinaj.

Na sastanku je bilo riječi io radu koja obavlja Kosovo na njenom evroatlantskom putu kao i na jačanju međunarodnog subjektiviteta zemlje.

Premijer Haradinaj je zatražio pomoč nemačke države za članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama, u procesu dijaloga i u drugim procesima od značaja za zemlju.

U međuvremenu, nemački poslanik, Volkmar Klajn, se zahvalio premijeru Haradinaju za današnji sastanak. Klajn je obećao da će nemačka država stajati uz Kosovo na njenom evroatlantskom putu.

Deo ovog sastanka su bili i nemački ambasador Kristijan Heldt, direktor KAS fondacije, Johaness Rai kao i Granit Trnava, asistent istraživač ove fondacije.

 

Last modified: 31 Korrik, 2018

Comments are closed.

×