Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: S’regionalnom bolnicom se uspostavlja pravda za Uroševac

26 Korrik, 2018

 

Uroševac, 26. jul 2018.

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, je učestvovao na ceremoniji polaganja kamena temeljca za regionalnu bolnicu u Uroševcu.

Ovom prilikom je, premijer Haradinaj, ocenivši ovaj dan prazničnim danom, rekao da se ovom događaju raduju ne samo stanovnici ovog područja, nego i svi građani gde god da su. Uspostavlja se pravda, jedan tako veliki centar kao što je Uroševac, veliki region kao što je Uroševac, bolnički centar, i drago mi je da konačno Kosovo stavlja to pravo na svoje mesto“, rekao je premijer Haradinaj.

Govoreći o investicijama i važnosti projekta, premijer Haradinaj je rekao da je ovo veoma veliki projekat i finansiran je sa preko 10 miliona evra, i glavna je promena u svim internim procesima u životu Uroševca.

Premijer Haradinaj je u ovom slučaju ponudio podršku Vlade opštini Uroševac, rekavši da je identifikovano nekoliko projekata koji će biti razvijeni na osnovu kapaciteta.

Imate projekat koji predstavlja ujedinjenje grada, a to je železnički podvožnjak koji vam pomaže i olakšava funkcionisanje u životu, u isto vreme će vaša opština biti bogatija imovinom, kao u današnjem slučaju, danas se dodeljuje ova parcela za bolnicu, ali opština nema zemlju, i vrlo brzo će opština Uroševac ostati bez zemljišta za groblja. Mi, kao Vlada ćemo naći sve pravne oblasti i kao što sarađujemo da raspodelimo zemlju, parcele, da raspolažemo sa opštinskom imovinom, bilo za projekte kao što je ovaj, bilo za druge projekte , rekao je premijer Haradinaj

Na ovoj svečanosti, premijer Haradinaj je takođe rekao da će biti razmatrana i ponuđena podrška i za druge projekte u opštini Uroševac, pozivajući se na ekonomsku zonu od nekoliko hektara, za koju je rekao da će doći do promena u tom pravcu, uveravajući ih da će briga prema ovoj opštini i ovoj oblasti postojati i u budućnosti.

Ministar zdravlja Uran Ismaili je rekao da su danas čista obraza, kao Vlada Republike Kosovo, jer se postavlja kamen temeljac jedne moderne bolnice, koji će imati najsavremeniju opremu, koja će biti u funkciji građana opštine Uroševac

Gradonačelnik Uroševca Agim Aliu izjavio je da se danas postavlja kamen temeljac jedne institucije koja je nedostajala, jednog dana koji će zauvek ostati u istoriji Uroševca, jer je to jedan od infrastrukturnih objekata od posebnog značaja, a koji je nedostajao regionu Uroševac.

Prisutni na ovoj ceremoniji su bili i predsednik Skupštine Kosova, Kadri Veseli, ministri, poslanici, gradonačelnici i predstavnici zdravstvenih ustanova.

Last modified: 26 Korrik, 2018

Comments are closed.

×