Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Formiraće se radna grupa za čišćenje Kosova

23 Korrik, 2018

 

Priština, 23. jul 2018

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, je održao radni sastanak sa ministrom rada i socijalnog staranja, Skenderom Rečica, ministrom unutrašnjih poslova, Bejtushom Gashijem, ministrom snaga bezbednosti Kosova, Rustemom Berisha, zamenikom ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje, Besimom Demijem, predstavnikom kosovskih vatrogasaca, Muharemom Beka i koordinatorom inicijative “Da očistimo Kosovo” Luanom Hasanajem, sa kojima je razgovarao o predpripremama za početak generalne akcije koja će biti preduzeta za čišćenje Kosova, inicijativa koju je pokrenuo premijer Haradinaj.

Ovom prilikom je, premijer Haradinaj rekao da ova inicijativa za čišćenje Kosova treba da privuće pažnju svih institucija i građana, jer i nakon 19 godina posle rata još uvek nije preduzeta generalna akciju da se Kosovo učini lepšim i čistijim.

Premijer Haradinaj je dao ideju o čišćenju Kosova tokom Foruma visokog nivoa o održivom razvoju, koji je bio posvećen životnoj sredini.
“Situacija životne sredine na Kosovu nije na zadovoljavajućem nivou, tako da je krajnje vreme da posvetimo odgovarajuću pažnju okruženju, da stvorimo zelene površine i očuvamo prirodu”, rekao je premijer Haradinaj.

Premijer Haradinaj je rekao da se na Kosovu krenulo sa ulaganjem u obnovljive i čiste izvore energije koji će sačuvati zdravlje građana i životnu sredinu od zagađenja, ali generalno čišćenja Kosova je neophodna inicijativa i sada je poslednje vreme da se reaguje.

Današnji sastanak sa predstavnicima institucija je prvi, koji će prethoditi stvaranju generalne radne grupe i operativnog plana koji će sadržati sve institucionalne aktere i predstavnike nevladinih organizacija za generalno čišćenje Kosova, koje će biti pokrenuto na jesen, da bi se nastavilo do kraja godine.

Last modified: 23 Korrik, 2018

Comments are closed.

×