Zyra e Kryeministrit

Saradnja sa Nemačkom državom u oblasti obrazovanja, je potrebna Kosovu

16 Korrik, 2018

Priština, 16. jul 2018.

“Razmena učenika, studenata i nastavnika sa poznatim nemačkim institucijama je pravi potez i Vlada Kosova podržava ovakve inicijative, čiji je cilj podizanje nivoa obrazovanja u zemlji “, rekao je premijer Kosova, Ramush Haradinaj, nakon što je primio Kerstin Zielosko-Labonte, visoku zvaničnicu Ministarstva kulture i sporta iz Baden Wurttemberga i Nemačke i koordinatorku projekata u oblasti obrazovanja, Nemačka i Kosovo.

Ovom prilikom se, premijer Haradinaj zahvalio Nemačkoj na svestranoj podršci koju je dala Kosovu pri izgradnji države, posebno u oblasti obrazovanja kroz memorandume o saradnji između dve zemlje, te memorandume koji su dali rezultate u razmeni iskustava i saznanjima mnogih, učenika, studenata i nastavnika iz mnogih opština na Kosovu.

“Kosovski učenik je i učenik Nemačke, evropski je učenik. To je naša orijentacija i svaka inicijativa da se to osnaži će biti podržana od strane domače Vlade “, rekao je premijer Haradinaj, zahvalivši se gđi Labonte na dosadašnjim sporazumima i podstičući je da se donesu i drugi sporazumi, kao što je onaj između Edukation Unlimited i Ministarstva obrazovanja, nauke i tehnologije na Kosovu.

Kryeministri Haradina je istakao potrebu za daljom podrškom Nemačke u obrazovanju, razmeni iskustava, unapređenju stručnih škola, kako bi učenici postali spremni za tržište rada i druge oblasti koje imau za cilj unapređenje kvaliteta obrazovanja na Kosovu.

U međuvremenu je, Kerstin Zielosko-Labonte, visoka zvaničnica Ministarstva kulture i sporta iz Baden Wurttemberga, je pohvalila napredak na Kosovu, pružajući dalju podršku Kosovu, sa posebnim naglaskom na obrazovanju, obuci učenika, studenata i nastavnika u konkretnim programima , organizaciji letnjih kampova za učenike i mlade u nekoliko Kosovskih opština.

Last modified: 16 Korrik, 2018

Comments are closed.

×