Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Za vatrogasce na Kosovu biće pronađeno dugoročno rešenje

13 Korrik, 2018

Priština, 12. jul 2018.

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, primio je na sastanku predstavnike sindikata i vatrogasce Kosova, sa kojima je razgovarao o rešavanju njihovog statusa i zahteva.

Premijer Haradinaj im je obećao da će se u roku od dve nedelje o zahtevima vatrogasaca raspravljati na sednici vlade i biće pruženo rešenje za ovaj veoma značajan sektor za zemlju.

„Vlada Kosova je vaš dom i ovde će biti pronađeno rešenje za probleme koje imate, a koji datiraju još od 2008. godine“, rekao je premijer Haradinaj.0

S obzirom da broj vatrogasaca na Kosovu nije veliki, premijer Haradinaj je rekao da je lakše upravljiv i zahtevao je od njih razumevanje, jer je Vlada u procesu izrade koncept dokumenta koji će regulisati dugoročno probleme sa kojima se suočavaju vatrogasci na Kosovu.

Predstavnik Sindikata vatrogasaca, Muharrem Beka, istakao je nekoliko prioritetnih zahteva, kao što su povećanje naknade za opasnost u radu, povećanje koeficijenta do stupanja na snagu zakona o platama, naknadu sa noćnu smenu i prekovremeni rad.

Premijer Haradinaj je rekao da je posvećen pružanju adekvatnog i dugoročnog rešenja u skladu sa zakonom.

Last modified: 13 Korrik, 2018

Comments are closed.

×