Zyra e Kryeministrit

Saopštenje za medije

13 Korrik, 2018

Priština, 12. jul 2018. godine

Vlada Republike Kosovo je pažljivo pratila protestovanje vatrogasaca Kosova i angažovala je svoje predstavnike da im objasne volju Vlade za rešavanje njihovog problema.

Obaveštavamo vas da je po prvi put na Kosovu, inicirano na lični zahtev premijera Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, preduzeta inicijativa za rešavanje njihovog nedefinisanog statusa, kroz kreiranje koncept dokumenta, koji će kasnije postati uredba pravilnik o radu i koji će jasno odrediti status vatrogasaca na Kosovu.

Ova uredba će obuhvatiti i većinu zahteva naših vatrogasaca, kroz komisiju koja funkcioniše u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova. Važno je da se obavesti javnost, ali i vatrogasci, da se jedan deo njihovih zahteva odnosi na opštine, od kojih se upravljaju i samo kroz našu inicijativu, konfuzija o tome kome pripada upravljanje i plaćanje će se razjasniti, putem zakona.

Definisanje statusa vatrogasaca će biti jedino i dugoročno rešenje za njih i ovaj put prati Vlada Kosova i o tome su obavešteni i upravnici vatrogasaca Kosova

Last modified: 13 Korrik, 2018

Comments are closed.

×