Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Kosovo je nekolebljivo na njenom putu ka punopravnom članstvu u NATO-u i EU

9 Korrik, 2018

London, 9. jul 2018

Premijer Republike Kosovo Ramush Haradinaj je, tokom zvanične posete Velikoj Britaniji, održao bilateralni sastanak sa ministrom oružanih snaga Velike Britanije, Markom Lancasterom.

Premijer Haradinaj je obavestio ministra Lancastera o opštim političkim i bezbednosnim dešavanjima u zemlji, tražeći podršku Velike Britanije za Kosovske bezbednosne snage i proces tranzicije u oružane snage Kosova.

„Ujedinjeno Kraljevstvo je odigralo izuzetnu ulogu na Kosovu i bilo je jedan od glavnih pokrovitelja napretka koji je do sada postignut. Zahvaljujemo se svim muškarcima i ženama iz Velike Britanije koji je služili na Kosovu. Kosovo je zahvalno i vaš je saveznik„ rekao je premijer Haradinaj, naglašavajući potrebu za saradnjom i stalnom podrškom Velike Britanije za jačanje međunarodnog subjektiviteta Kosova.

S obzirom da su BSK, snage koje doprinose miru i stabilnosti u regionu i šire, premijer Haradinaj je na sastanku sa ministrom Lancasterom razmatrao mogućnosti učešća Snaga bezbednosti u mirovnim operacijama u okviru vojnih britanskih trupa.

Tokom sastanka, premijer Haradinaj je istakao cilj Kosova da što pre bude deo Severnoatlantskog saveza i drugih mehanizama bezbednosti, rekavši da na tome blisko sarađuje sa našim saveznicima. ” Bilateralni odnosi između naše dve zemlje će se još više produbiti. Uveravam vas da Kosovo ostaje nepokolebljivo na svom putu ka punopravnom članstvu u NATO i EU “, rekao je premijer Haradinaj.

Državni ministar za Oružane snage Velike Britanije će nastaviti da podržava Kosovo na njenom euroatlanskom putu.

Last modified: 9 Korrik, 2018

Comments are closed.

×