Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj na oproštajnom sastanku sa Ambasadorom Švedske na Kosovu, Henrik Nilsson

6 Korrik, 2018

Priština , 6 jula 2018

Premijer Kosova, Ramush Haradinaj je imao oproštajni sastanak sa švedskim ambasadorom na Kosovu, Henrik Nilsson, kome se zahvalio za njegov doprinos tokom svoje misije u jačanju odnosa između Kosova i Švedske.

Ceneći ulogu i podršku Švedske u svim procesima kroz koje je prošlo i prolazi Kosovo premijer Haradinaj je rekao da partnerstvo između dve zemlje treba da se nastavi i i unapredi u ekonomskoj oblasti.

“Švedska je važan partner države Kosovo, dajući stalan doprinos važnim projektima za zemlju, kako u ekonomskoj i socijalnoj oblasti, tako i podizanju naših ljudskih kapaciteta”, rekao je premijer Haradinaj, dodajući da je Kosovo posvećeno unapredjenju bilateralnih odnosa sa državom Švedske, posebno kroz jačanje ekonomske i političke saradnje.

Premijer Haradinaj se zahvalio ambasadoru Nilsson za njegov rad i konkretno angažovanje tokom misije na Kosovu, tražeći da ovi međudržavni odnosi i dalje nastave u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Sa njegove strane, dosadašnji ambasador Švedske na Kosovu Henrik Nilsson, se zahvalio premijeru Hardinaj na prijemu rekavši da će Švedska podržati Kosovo u svim evrointegracionim procesima.

Premijer Haradinaj je počastvovao ambasadora Nilsson medaljom Skenderbega za doprinos koji je dao tokom pet godina služenja na Kosovu.

Last modified: 6 Korrik, 2018

Comments are closed.

×