Zyra e Kryeministrit

Vlada je usvojila Koncept dokument o reproduktivnom zdravlju i medicinski potpomognutoj oplodnji i Koncept dokument o regulisanju oblasti radnih odnosa

27 Qershor, 2018

 

53 sednica Vlade

Priština, 26 jun 2018

Na početka današnjeg sastanka Vlade Kosova, kosovski premijer Ramush Haradinaj informisao je kabinet Vlade o intenzivnom radu na finalizaciji Zakona o platama , koji je u njegovoj završnoj fazi izrade , a naredne nedelje biće razmatran u Vladi. Takođe, premijer Haradinaj je naglasio njegov stav da će novim zakonom biti povećanje plata za Policiju Kosova , zdravstvene radnike i druge važne kategorije.
Takođe, danas je na predlog Radne grupe za osnivanje Posebne Američke ekonomske zone Vlada usvojila odluku o osnivanju ove zone u opštini Đakovica.
Odlukom koja je danas usvojena, eksproprijisane su, u javnom interesu, nepokretne imovine za potrebe izgradnje lokacije groblja u Nečevcu, opština Elez Han.
Na današnjem sastanku, vlada je usvojila odluku o dopuni i izmeni Odluku Vlade Kosova o imenovanju Upravnog odbora Lutrije Kosova.
Vlada je takodje usvojila još tri koncept dokumenta :

– Koncept dokument o reproduktivnom zdravlju i medicinski potponognutoj oplodnji ukazuje na potrebu regulisanja ove oblasti u zdravstvenom sistemu na Kosovu u cilju očuvanja i poboljšanja zdravlja, poboljšanja kvaliteta života. Koncept dokument predlaže izmenama i dopune Zakona o reproduktivnom zdravlju u cilju otklanjanja aktulenih probleme u ovoj oblasti.
-Koncept dokument o regulanju eksproprijacije nepokretne imovine koji tretira izazove u sprovođenju sadašnjih zakonskih odredbi utvrdjenih Zakonom o eksproprijaciji nepokretne imovine. Na osnovu preporuka Ombudsmana, Komisija za poljoprivredu, šumarstvo, životnu sredinu i prostorno planiranje u Skupštini Republike Kosova diskutovala je i sa drugim zainteresovanim akterima i preporučila izmene i dopune ovog Zakona.
-Koncept dokument o regulisanju oblasti zapošljavanja koji ima za cilj poboljšanje uslova rada za radnike, ostvarivanje prava porodiljstva , borbu protiv neformalne zaposlenosti, garantovanje minimalnih standarda za bezbednost i zdravlje na radu u skladu sa međunarodnim standardima .
Kabinet Vlade je usvojio inicijativu za zaključivanje bilateralnog sporazuma o međunarodnom drumskom prevozu putnika i robe između Republike Kosovo i Republike Crne Gore. Ministarstvo za infrastrukturu u Vladi Republike Kosovo će voditi pregovore sa crnogorskom stranom o finalizaciji ovog korisnog sporazum za obe zemlje.
Vlada je usvajanjem posebne odluke izdvojila sredstva za pokrivanje troškova za lečenje bivšeg premijera Vlade Kosova u ekzilu, Bujar Bukoshi.

Last modified: 27 Qershor, 2018

Comments are closed.

×