Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: doprinos Italije miru u zemlji, nezamenljiv

5 Qershor, 2018

 

Priština, 5. jun 2018

“Doprinos Italije u postizanju mira na Kosovu i njegova dalja uloga za izgradnju države je neophodan i Kosovo je zahvalno”, rekao je premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, nakon što je primio bivšeg premijera Italije, Massimo D’Alema.

Premijer Haradinaj je obavestio bivšeg premijera D’Alema, o dostignućima Kosova, prioritetima Vlade za ekonomski razvoj, izgradnji dobrosusjedskih odnosa i o radu koji se obavlja u zemlji u pogledu približavanja sa evropskom agendom.

“Republika Italija je jedna od prijateljskih zemalja sa kojima je Kosovo izgradilo odlične bilateralne odnose, ali sada smo zainteresovani da ojačamo veze i sa ekonomskog aspekta”, rekao je premijer Haradinaj.

Premijer Haradinaj je rekao da je uloga bivšeg premijera D’Alema u procesima kroz koje je Kosovo prošlo bila veoma važna, tražeći da i dalje nastavi da vrši svoj autoritet za jačanje ekonomskih odnosa između dve zemlje i u procesima evroatlantskih integracija Kosova.

Bivši italijanski premijer Masimo D’Alema je pohvalio napredak Kosova i dinamiku upravljanja premijera Haradinaja, rekavši da će Italija da podržava Kosovo u njenom evroatlantskom putu.

Last modified: 5 Qershor, 2018

Comments are closed.

×