Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Francuska je važan partner na putu Kosova ka EU-i i NATO-u

1 Qershor, 2018

 

 

Priština, 1. juni 2018.

“Kosovo je zahvalno na doprinosu koji je Francuska davala godinama i posvečena je da unapredi političko, ekonomsko i diplomatsko partnerstvo “tako je rekao premijer Ramush Haradinaj, tokom susreta sa državnim sekretarom pri ministru oružanih snaga Francuske, Genevieve Darrieussecke, sa kojom je razgovarao o razvoju u oblasti bezbednosti kao i o drugim aspektima dalje saradnje.

Premijer Haradinaj je pozvao Francusku na podršku u procesu liberalizacije viza i članstva Kosova u međunarodnim organizacijama, sa posebnim naglaskom na INTERPOL i UNESCO.

Tokom sastanka, premijer Haradinaj je obavestio sekretara Darrieussecqe o dostignućima Kosova u jačanju vladavine zakona, o procesima kroz koje prolazi naša zemlja, posebno o tranziciji BSK u oružane snage Kosova.

“Naš strateški cilj je da postanemo deo EU-e i NATO-a i Francusku vidimo kao partner na tom putu”, rekao je premijer Haradinaj.

U međuvremenu je, državni sekretar u Ministarstvu oružanih snaga Francuske, Genevieve Darrieussecke, uveravala premijera Haradinaja da će Francuska država i dalje nastaviti da snažno podržava sva dešavanja na Kosovu, sa posebnim naglaskom na one bezbednosne.
Sekretar Darrieussecqe, je pozdravila dostignuća na Kosovu još od peeroda posle rata, naglašavajući posvećenost Francuske da podržava Kosovo u svim integracionim procesima.

 

Last modified: 1 Qershor, 2018

Comments are closed.

×