Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj primio je na sastanku Ali Ahmeti, lidera DUI-a u Makedoniji

29 Maj, 2018

 

Priština, 29. maj 2018. godine

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, primio je danas na sastanku predsednika Demokratske unije za integraciju, Ali Ahmeti, sa kojim je razgovarao o najvažnijim temama za Kosovo i Makedoniju.

Premijer Haradinaj ocenio je konstruktivnu ulogu predsednika Ahmeti i Albanaca u Makedoniji, u svim procesima kroz koje prolaze Kosovo, Makedonija ali i čitav region.

Premijer je upoznao Ahmeti o napretku koji je Kosovo ostvarilo i koracima koje preduzima Vlada Kosova u procesu evropskih i evroatlantskih integracija, kao i o ekonomskom razvoju zemlje i otvaranju perspektive za mlade ljude.

„Složili smo se za zajedničko angažovanje u pronalaženju rešenja za veoma važna pitanja, koja se očekuju već duže vreme“, rekao je premijer Haradinaj, ocenjujući dobrosusedske odnose koji su u funkciji mira i demokratskih razvoja u regionu.

Takođe je i predsednik Ahmeti naglasio važnost saradnje dveju zemalja i mogućnost produbljivanja bilateralnih odnosa, u svim oblastima od zajedničkog interesa za narode obe zemlje.

Last modified: 29 Maj, 2018

Comments are closed.

×