Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Kosovo je posvećeno političkom i strateškom partnerstvu sa Hrvatskom

28 Maj, 2018

Priština, 28. maj 2018.

Politička saradnja, jačanje ekonomske saradnje između Kosova i Hrvatske i izgradnja dobrosusedskih odnosa, bile su neke od tema o kojima je premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, razgovarao na današnjem sastanku sa Grupom dobrog prijateljstva između Kosova i Hrvatske, na čelu sa Andrijom Mikulićem.

Premijer Haradinaj je rekao da je Hrvatska politički i strateški partner Kosova i da predstavlja dobar primer koji treba slediti u oblasti evroatlantskih integracija.

“Podrška hrvatske države je veoma važna za fazu u kojoj se nalazi Kosovo, na putu integracija, liberalizacije viznog režima, novih priznavanja, kao i članstva u Interpolu i UNESCO-u. Sa hrvatskim narodom i državom hrvatske povezuju nas mnoge zajedničke stvari iz prošlosti, ali i one za budućnost”, rekao je premijer Haradinaj.

S druge strane, Andrija Mikulić, predsedavajući ‘Grupe dobrog prijateljstva između Kosova i Hrvatske‘, zahvalio je narod Kosova za zaštitu i izgradnju hrvatske države u vreme kada je Hrvatskoj bila potrebna pomoć drugih i izrazio nekolebljiv stav prema Kosovu, o njenom evroatlantskom putu.

Premijer Haradinaj od hrvatske delegacije dobio je i podršku Kosovu u evropskoj agendi od strane hrvatskih članova Evropskog parlamenta.

Na ovom sastanku razgovarano je i o mogućnostima organizovanja zajedničkog ekonomskog foruma između Kosova i Hrvatske.

Na ovom sastanku prisustvovali su i ambasador Kosova u Hrvatskoj, Gëzim Kasapolli i ambasadorka Hrvatske na Kosovu, Marija Kapitanović.

Last modified: 28 Maj, 2018

Comments are closed.

×