Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Crna Gora, primer političke i privredne saradnje!

28 Maj, 2018

 

Priština, 28. maj 2018.

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, se danas sastao sa ministrom saobraćaja i pomorska pitanja Crne Gore, Osmanom Nurkovićem.

Premijer Haradinaj je pohvalio dobre bilateralne odnose između Kosova i Crne Gore, rekavši da će se ova saradnja nastaviti i u određenim oblastima kao što su infrastruktura, kopneni i vazdušni saobraćaj i evropski put.

„sa Republikom Crnom Gorom smo izgradili dobrosusedske odnose, ali smo zainteresovani da ove bilateralne odnose još više ojačamo u ekonomskom smislu i smislu trgovinske razmene”, rekao je premijer Haradinaj.

Na sastanku je naglasio važnost putnih i železničkih veza između Kosova i Crne Gore. Takođe je potreban i bilateralni sporazum u oblasti međunarodnog prevoza putnika i robe, kao i u oblasti vazdušnog saobraćaja.

Premijer Haradinaj je naglasio činjenicu da će se u roku od 3 godine na Kosovu završiti svi veliki infrastrukturni projekti, koji povezuju sela sa gradovima, gradove između sebe, kao i važni železnički projekti.

Na sastanku je razmatrana mogućnost izgradnje tunela koji povezuje Peć sa Rožajem i mogućnost ukidanja taksi za građane Kosova koji posećuju Crnu Goru i za druge projekte značajne za obe zemlje.

U međuvremenu, ministar Nurković se zahvalio premijeru Haradinaju na dočeku, ocenjujući da će se saradnja između Crne Gore i Kosova nastaviti u svim oblastima od zajedničkog interesa.
Sastanku su prisustvovali ministar za infrastrukturu, Pal Lekaj, ambasador Crne Gore na Kosovu, Ferhat Dinosha i ambasador Kosova u Crnoj Gori, Skender Durmishi.

Last modified: 28 Maj, 2018

Comments are closed.

×