Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj je primio delegaciju Albanske dijaspore

14 Maj, 2018

Priština, 14. maj 2018

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj sastao se sa delegacijom predstavnika udruženja, intelektualaca i biznismena iz dijaspore, sa kojima je razgovarao o potrebama i podršci Vlade Kosova prema ovom delu našeg društva. Delegaciju su činili predstavnici iz dijaspore u Nemačkoj, Austriji, SAD, Švedskoj, Švajcarskoj, Engleskoj i Grčkoj, na čelu sa Ragipom Ramajem.
Premijer je visoko ocenio ulogu i doprinos kosovske dijaspore tokom godina otpora i borbe za slobodu. Ova podrška i doprinos obavezuje Vladu i naše institucije za održavanje brige i obaveze da se zadovolje njihove potrebe i zahtevi, rekao je premijer Haradinaj na ovom sastanku.
“Kosovo je išlo kroz sve ove faze sa naporima svih nas. Naša dijaspora je osnova za to što je postignuto na Kosovu iu drugim zemljama. Kosovo sada već ima drugačiju realnost, vrlo blizu njenom evropskom putu. Vlada Kosova se posebno obavezala da stvori uslove kako bi dijaspora donela na Kosovo kapital i znanja stečena u razvijenim zemljama “, rekao je premijer Haradinaj i ocenio je da će inicijative dijaspore takođe doprineti ekonomskom razvoju i dobrobiti naših građana.
Predstavnici dijaspore su istakli potrebu da se realizuje institucionalna podrška Republike Kosovo za otvaranje TV kanala za dijasporu.
“U ime dijaspore, udruženja, aktivista iz dijaspore vam se zahvaljujemo na gostoprimstvu. Mi smo u potrazi za TV kanalom za albansku dijasporu , da bi se odrazila sva naša dostignuća i aktivnosti. Dijaspora je brojčano velika potreban nam je TV kanal, tako da smo odlučili da tražimo pomoć od svih institucija “, rekao je Ragip Ramaj predstavnik iz dijaspore.
Premijer Ramush Haradinaj je obećao svoje angažovanje i ličnu posvećenost da ovaj i drugi zahtevi dijaspore dobiju odgovarajuću pažnju Vlade Kosova i da se oni realizuju u optimalnim uslovima.

Last modified: 14 Maj, 2018

Comments are closed.

×