Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Masakar u Ćušku, dokaz lokalne i međunarodne pravde

14 Maj, 2018

 

Peć 14. maj 2018

“Masakr u Ćušku je jedan od najbolnijih događaja iz perioda rata, dakle pravi masakar nedužnih i nazaštičenih civila. Istina je da imamo mnoge lokacije na kojima leže na stotine nevinih, nezaštičenih građana dakle u ono vreme nenaoružanih “, rekao je premijer Kosova, Ramush Haradinaj, nakon odavanja počasti pred spomenikom boraca palih u selu Ćuška, na obeležavanju godišnjice masakra više od 100 civila, stanovnika sela Ćušk, Zahać, Llabjane i Pavlane.

Ovom prilikom je, premijer Haradinaj rekao da masakr u Ćušku, svedoči o teškom putu ka slobodi, istovremeno i o velikom bolu.

“Ali je to i poruka pravdi kako lokalnoj tako i međunarodnoj, da se uspostavi pravda, dakle da se kazne počinioci tih zločina, među najvećim koji su se desili nakon Drugog svetskog rata u Evropi”, istakao je premijer.

Premijer Haradinaj je nastavio sa omažima u selu Pavlan Zahać u Llabljanu, opština Peć.
U selima Ćušk, Zahać, Llabljane i Pavlane je od strane srpskih snaga ubijeno i masakrirano oko 100 civila, među kojima je bilo ljudi raseljenih iz sela Vranoce, Raušić, Batuša, Graboce i Zllapek, koji su tražili utočište u ovim selima.

Last modified: 14 Maj, 2018

Comments are closed.

×