Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Danas smo počastvovali ideologa nacionalnog pitanja Ismail Haradinaj i jednog od prvih boraca Luan Haradinaj

7 Maj, 2018

Dečani, 6. maj 2018

U znak sećanja na 21. godišnjicu pogibije nacionalnog heroja, general majora, Luan Haradinaj, premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, zajedno sa predsednikom Skupštine Republike Kosovo, Kadri Veseli, odali su počast u Memorijalnom kompleksu „Nacionalni heroji“ u Glodane.

Nakon odanja počasti, premijer Ramush Haradinaj, rekao je da su se okupili u znak sećanja na istaknutog rodoljuba nacionalnih razmera, Ismail Haradinaj, ideologa nacionalnog pitanja, vođu jednih od prvih pokreta za slobodu Albanaca u bivšoj Jugoslaviji, i ujedno jednog od prvih boraca, Luan Haradinaj, koji je takođe bio među prvim borcima i aktivista u prvim aktivnostima za slobodu, podržavalac unapređenju i funkcionisanju OVK-a, do komandiranja.

„Danas su učinili čast svi prisutni svojim prisustvom“, rekao je premijer Haradinaj, zahvaljujući se svima koji su odali počast u Memorijalnom kompleksu „Nacionalni heroji“ u Glodane, predsednika skupštine, Kadri Veseli, porodice palih boraca, žive saborce i sve ostale.

Počasti su odane i pored spomenika nacionalnog heroja, Luan Haradinaj u Dečanima i nacionalnog heroja, Sali Çekaj.

Prisutni tokom odanja počasti su bili članovi porodica, institucionalni predstavnici iz centralnih i lokalnih vlasti, predsednici opština, saborci i brojni građani.

Last modified: 7 Maj, 2018

Comments are closed.

×