Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Danas nas spajaju naši najzaslužniji, oni koji su temelj naše slobode

5 Maj, 2018

Podujevo, 5. maj 2018.

Pod patronatom premijera Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, povodom 5. maja – Dana palih boraca Podujeva, održan je komemorativni skup za pale borce ove opštine i inagurisan je Memorijalni kompleks Operativne zone na prostoru Lapa.

Danas je obavljeno ponovno sahranjivanje Heroja Hakif Zejnullahu.

“Danas nas spajaju naši najzaslužniji, oni koji su temelj naše slobode, pali borci, žrtve rata i naši heroji. Danas, čast je za sve nas, za svakog od nas ovde i gde god da smo kao Albanci, da Hakif Zejnullahu dobije zasluženu čast od Kosovskih sinova, vojnika Kosova, naroda Kosova i počiva u miru sa svojim saborcima na svojoj slobodnoj zemlji”, rekao je premijer Haradinaj.

Premijer Haradinaj je dalje rekao da se danas iskazuje poštovanje Zahiru, Iliru, Aliji Ajetu i generacijama i generacijama lapljanskih boraca, muškarcima i mladičima, čija se nacija ponosi njima, dodajući da se Lap, Golak i čitava ova oblast ponosi svojim putem ka slobodi i svojim požrtvovanjem u službi zemlji, u službi naciji i u službi Albanaca.

“Grob palog borca je čast za svaki narod , svaki narod koji ceni slobodu, svaki narod koji još uvek ima svež put do slobode, i generacije koje žive, one generacije koje su putovale s herojima, palim borcima znaju značajnost groba, znaju značajnost memorijala, znaju značajnost adrese na kojoj počivaju pali za slobodu, međutim mi se odmah moramo pobrinuti da taj značaj groba palog borca, našeg heroja da poštovanje za pale borce, žrtve rata, pale za slobodu kultiviramo za generacije koje dolaze”, rekao je premijer Haradinaj Govoreći o memorijalu, premijer Haradinaj je rekao da se ovaj memrojal gradi ne samo za nas, već i za generacije i generacije koje će doći da i oni shvate put prema slobodi. “Ovaj memorijal je kao garancija da se istorija nikada ne ponovi”, rekao je premijer Haradinaj.

Prisutnima su se govorom obratili i predsednik opštine Podujevo, Agim Veliu, komandant Operativne Zone lap, Rrustem Mustafa, u ime udruženja proizašlih iz borbe OVK-a, Xhemshit Gashi, a u ime porodica palih boraca, Xhavit Jashari.

Na ovoj ceremoniji je obavljeno i otkrivanje memorijalne ploče sa imenima palih boraca Operativne Zone Lapa.

Last modified: 5 Maj, 2018

Comments are closed.

×