Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj : kosovske kompanije treba da podrže više domače proizvode

3 Maj, 2018

Priština, 2. maj 2018

Kosovske kompanije treba da podrže više domaće proizvode. Otvaranje novih radnih grada i ekonomski razvoj su prioritet vlade u zemlji „ tako je rekao premijer Republike Kosovo Ramush Haradinaj, na proslavi 30. godisnjice osnivanja kompanije kompanije “ ELKOS GRUPA“ koju vodi osnivač Ramiz Keljmendi.

Premijer Haradinaj je izjavio da nam je potrebno angažovanje i spremnost svakog, da Kosovo učinimo zemljom koja proizvodi i izvozi više i taj posao najbolje obavlja privatni sektor.

Takodje, premijer Haradinaj je istakao činjenicu da nije bilo lako da počne ekonomski rast u jednoj od rata uništenoj zoni u Peći, i uopšte u Metohiji; To je bila njegova licna hrabrost, nesebičan rad, požrtvovan rad i svaki put neprekidno angažovanje koje je omogučilo privredni rast. To što čini sve nas ponosnim je činjenica da Kosovo ima jednu kompanija sa ovim parametrima koji su se pokazali i to je ponos svih nas izjavio je premijer Haradinaj, uz napomenu da zahvaljujući tom angažovanju, kompanija sada posluje iu Makedoniji, Albaniji i Crnoj Gori.

Vlasnik preduzeća “ELKOS Group” Ramiz Kelmendi je pred brojnim učesnicima, napravio kratku prezentaciju o početaku karijere, izazovima kroz koje je prošao da bi stigao do uspeha koji danas ima kompanija.

Last modified: 3 Maj, 2018

Comments are closed.

×