Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Hrvatska je saveznik na našem evro-atlantskom putu

24 Prill, 2018

 

Ljubljana, 24. april 2018.

Kosovo i Hrvatska dele zajedničke vrednosti iz istorijske prošlosti i iz evropske budućnosti. Tako je rekao premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, na bilateralnom sastanku održanom danas sa hrvatskim premijerom, Andrejom Plenkovićem.

„Uzimajući kao osnovu primer hrvatske integracije, Kosovo može izvući najbolja iskustva u procesu integracija i u tom duhu ćemo blisko sarađivati sa Hrvatskom, u usklađivanju sa evropskom porodicom i NATO-om”, rekao je premijer Haradinaj, dodajući da je Republika Hrvatska dala snažnu podršku Kosovu na putu jačanja i konsolidacije državnosti i za to su narod i Vlada Kosova zahvalni.

Premijer Haradinaj zatražio i dalju podršku Hrvatske za Kosovo u povećanju broja priznanja, članstva u evro-atlantskim strukturama i međunarodnim organizacijama.

„Od mog kolege, Andreja Plenkovića, sam zatražio hrvatsku podršku za ekonomski razvoj i za članstvo naše zemlje u međunarodnim institucijama. Hrvatska može biti snažan glas u regionu”, rekao je premijer Haradinaj.

S druge strane, premijer Hrvatske, Andrej Plenković, je rekao da će Republika Hrvatska i dalje podržavati Kosovo na njegovom putu evrointegracije i intenziviranje bilateralnih odnosa između dveju zemalja, u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Premijer Haradinaj je, premijera Plenkovića, pozvao u zvaničnu posetu Kosovu.

Last modified: 24 Prill, 2018

Comments are closed.

×