Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Italija partner Kosova na njenom evroatlantskom putu

23 Prill, 2018

Priština, 23. april 2018

Odnosi između Republike Kosovo i Italije, su i ostaće odlični. Italija je blizu Kosova, i kao osećaj i geografija. To je bio zaključak premijera Republike Kosova Ramusha Haradinaja, tokom prijema koji je izvršio danas ministarki odbrane Italije, Roberta Pinotti.

Premijer Haradinaj se zahvalio ministarki Pinotti, na doprinosu Italije koji je dala Kosovu u svim fazama razvoja, sa naglaskom na posleratni period, tražeći njihovo prisustvo i dalje, kroz investicije, jer Kosovo nudi povoljan ambijent za strane investicije.

Premijer Haradinaj je rekao da bilateralni odnosi između naše dve zemlje, Kosova i Italije, jesu i nastaviće da seprodubljuju u svim oblastima od zajedničkog interesa, uz napomenu da poseta ministarke Pinotti, dokazuje to.

“Radujem se Italijanskim investitorima i treba da se produbi ekonomska saradnja, pored prijateljstva i političke saradnje sa ovom zemljom. Italija ima jednog saveznika, Kosovo “, rekao je premijer Haradinaj.

Tokom sastanka je razgovarano io transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku iu ovom procesu je, premijer Haradinaj tražio podršku Italije, jer će to doprineti jačanju mira i regionalne stabilnosti.

Sa svoje strane, ministarka odbrane Italije, Roberta Pinotti, je pohvalila posvećenost premijera Haradinaja, rekavši da će Italija biti podršku procesima u putu Kosova ka evro-atlantskim integracijama.

“Italija je bila jedna od prvih zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova i jedna od najvažnijih misija. Ovo partnerstvo će se nastaviti “, rekla je ministarka odbrane Italije.

Sastanku su prisustvovali i prvi zamenik premijera Behxhet Pacolli,ministar bezbednosnih snaga Kosova, Rustem Berisha, italijanski ambasador na Kosovu, Piero Kristoforo Sardi, i komandant KFOR-a General Major Salvatore Cuoci.

Last modified: 23 Prill, 2018

Comments are closed.

×