Zyra e Kryeministrit

Sa turskom zajednicom na Kosovu smo zajedno delili prošlost i dećićemo zajedničku sadašnjost i budućnost!

23 Prill, 2018

Priština, 23. april, 2018.

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, je učestvovao na ceremoniji posvećenoj Danu turske zajednice na Kosovu.

Na ovoj ceremoniji, koja je održana pod pokroviteljstvom Premijera Republike Kosovo, kojoj su prisustvovali poslanici turske zajednice na Kosovu, brojni ambasadori i predstavnici političkog i kulturnog života, Premijer Haradinaj, je čestitajući na ovom danu, ali i zbog uspeha i dostignuća ove zajednice, rekao da se Albanci i Turci na Kosovu ne dele, povezani su i to je dokazano na najbolji mogući način u našim životima.

Premijer Haradinaj je rekao da kosovski Turci, ali i narod Kosova, imaju dobre odnose sa Republikom Turskom, sa našom braćom koji su tamo i ti odnosi će se održati u budućnosti.

“Kosovo je mala zemlja, ima mnogo izazova, političkih i ekonomskih, mnogo posla pred sobom i jedini način da se oni obave, je da budemo zajedno”, rekao je premijer Haradinaj, dodajući da samo tako možemo pomoći put Kosova napred.

Premijer je podsetio prisutne da je u 2000. godini, kao član Privremenog administrativnog veća (KPA), zatražio da turski jezik ima svoju poziciju u okviru jezika u zemlji.

U međuvremenu, ministar za javnu upravu, Mahir Iagxhlar, koji dolazi iz ove zajednice, izjavio je da se zahvaljujući nezavisnosti Kosova, danas proslavlja desetogodišnjica Dana turske zajednice na Kosovu.

Last modified: 23 Prill, 2018

Comments are closed.

×