Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Nestala lica, najbolnija tema koju zemlja ima

23 Prill, 2018

 

Priština, 23. april 2018.

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, je u pratnji kabineta Vlade, poslanika Skupštine Kosova, ambasadora, akreditovanih na Kosovu i rodbine nestalih lica, izvršio omaž ispred spomenika namenjenom nestalim licima, povodom obeležavanja “Nedelje nestalih osoba”, koja je danas počela, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Kosovo.

Ovom prilikom je, premijer Haradinaj rekao da je danas dan koji je veoma bolan i donosi nam u sečanje mnogo patnje, ali mora se pronaći snaga da se krene napred.

“Moramo da budemo zajedno kako bi se suočili sa ovim pitanjem, a koje je najbolnije koje ima Kosovo”, rekao je premijer Haradinaj.

Premijer Haradinaj je izrazio posvećenost svoje vlade, da se ovo pitanje tretira sa posebnim prioritetom, tako da porodice 1650 osoba koje se i dalje vode kao nestale, saznaju sudbinu svojih najmilijih.

Nedelja nestalih lica se organizuje pod pokroviteljstvom Vlade Republike Kosovo, Vladine komisije za nestala lica u saradnji sa Koordinacionim Savetom udruženja porodica nestalih na Kosovu i drugim lokalnim i međunarodnim organizacijama.

Last modified: 23 Prill, 2018

Comments are closed.

×