Zyra e Kryeministrit

Reforma javne uprave je nezaustavljiva

19 Prill, 2018

Priština, 19. april 2018.

Reforma javne uprave zahteva ulogu i uticaj svakog od nas na osnovu odgovornosti koje imamo. To je izjavio premijer Kosova, Ramush Haradinaj, na međuministarskom sastanku za reformu javne uprave održanom danas u Prištini, u organizaciji Ministarstva za javnu upravu.

“To je jedan veliki, kompleksan proces, ali, drago mi je da smo počeli sa jasnim definisanjem toga šta sadrži i kako će se izvršiti reforma “, rekao je premijer Haradinaj, dodajući da je izrada zakonodavnog paketa, koji zatim reguliše ovu reformu, daje sigurnost svima u funkcionisanju i istovremeno stvara budžetsku sigurnost i pojašnjava naše funkcionisanje kao državna uprava.

Premijer Haradinaj je rekao da će zakonodavni paket zakona koji regulišu naše postojanje kao javna uprava, biti veliki izazov, ali je izrazio svoju bezrezervnu podršku da se nastavi dalje.

U međuvremenu, ministar za javnu upravu, Mahir Jagxhilar, je rekao da će ova godina biti godina velikih koraka u oblasti javne uprave. “Ministarstvo za javnu upravu, će kao što je obećao, u junu ove godine proslediti Vladi pravni paket od tri osnovna zakona javne uprave: Zakon o platama, Zakon o civilnoj službi i Zakona o organizaciji javne uprave”, rekao je Ministar Jagxhilar.

Besnik Tahiri, Nacionalni koordinator za državnu reformu, je rekao da postoji jaka politička volja da se zaključi reforma koje će konačno regulisati institucionalnu hijerarhiju kosovskih institucija, pružiće pravni status, izvršiće nivelizaciju plata zasnovanu na principu za isti rad ista plata, i vratiće administraciju kao glavni stub u našem putu u pravcu Evropske unije.

Last modified: 19 Prill, 2018

Comments are closed.

×