Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj na radnom ručku sa Johannes Hannom u okviru Digitalnog Samita zemalja Zapadnog Balkana

18 Prill, 2018

 

Skopje, 18. april 2018.

U okviru Digital samita Zapadnog Balkana koji se održava u Skoplju, Makedonija, premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, je bio na radnom ručku sa komesarom EU za evropsku politiku susedstva i pregovore za proširenje, Johannesom Hahnom, zajedno sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevim, predsednikom Saveta Ministara Bosne i Hercegovine, Denisom Zvizdićem, zamenicom premijera Albanije, Senida Mesi, ministarkom za ekonomiju Crne Gore, Dragica Sekulić i evropskim komesarom za digitalnu ekonomiju i društva, Mariya Ivanova Gabriel.
Jačanje regionalne ekonomske saradnje i evropski put zemalja zapadnog Balkana bile su teme koje su razmatrane na radnom ručku.

Na ovom sastanku je istaknuto da je osnovni preduslov za integraciju u EU digitalizacija zemalja Zapadnog Balkana.

Između ostalog, Kosovo je potvrdilo svoju koordinaciju sa zemljama zapadnog Balkana za uklanjanje roming tarifa unutar ovih zemalja u prvoj fazi, a kasnije i sa zemljama EU, kao i o konkretnom angažovanju za digitalizaciju javne uprave.

Digitalni samit zemalja Zapadnog Balkana se održava u Skoplju, Makedoniji i Kosovo predstavlja njen premijera Ramush Haradinaj i drugi predstavnici institucija u zemlji.

Last modified: 18 Prill, 2018

Comments are closed.

×