Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj je posetio sajam Digital EXPO i kosovske kompanija koje su učesnice

18 Prill, 2018

 

Skoplje, 18. april 2018

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, je posetio danas digitalni sajam EXPO “u Skoplju, Makedonija, u okviru učešća Kosova na Digitalnom Summitu u Skoplju, u pratnji ministra za ekonomski razvoj,Valjdrina lluke i ministra za inovacije i preduzetništvo, Besima Beqaja.

“Dobar je osečaj kako su naši mladi, obrazovani i veoma aktivni našli svoj put ka prevazilaženju granica i prezentaciji na regionalnom tržištu”, rekao je premijer Haradinaj.

Premijer Haradinaj, je zajedno sa drugim učesnicima iz zemalja Zapadnog Balkana posetio ovaj sajam da bi se bliže upoznao sa mogućnostima saradnje u digitalnom domenu putem prezentacije inovativnih proizvoda i usluga i videvši potencijal za bolje partnerstvo u javnom i privatnom sektoru.

Na EXPO 2018 su bili prisutne i poznate kompanije sa Kosova, a promovisani su Start UP biznisi čiji su osnivači mladi Kosovari i podržani su od strane nemačke privredne komore na Kosovu i GIZ-a.

Poseta premijera Republike Kosova, Ramusha Haradinaja, Skoplju, Makedonija se vrši u okviru zastupanja Kosova na digitalnom Summitu u Skoplju.

Last modified: 18 Prill, 2018

Comments are closed.

×