Zyra e Kryeministrit

Kosovo i Makedonija, dobar primjer međudržavne saradnje

18 Prill, 2018

 

Skoplje, 18. april 2018

Kosovo je zainteresovano da ima dobre odnose sa svojim susedima i Makedonija je dobar primjer međudržavne saradnje, tako je rekao premijer Kosova, Ramush Haradinaj nakon bilateralnog sastanka sa svojim kolegom, premijerom Republike Makedonije, Zoranom Zaevim.

Regionalne inicijative, infrastrukturni projekti, politička i diplomatska saradnja, ekonomsko partnerstvo, su bile neke od tema razgovora na ovom sastanku.

Premijer Haradinaj je čestitao Makedoniji, koja je zajedno sa Albanijom dobila pozitivnu ocenu za približavanja EU-i, u svom najnovijem izveštaju o napretku.

Premijer Haradinaj je takođe pomenuo značaj da Kosovo i Makedonija imaju integrisano upravljanje granicom, roming sporazum, drge trgovinske sporazume i infrastrukturne projekte.

“Makedonija je pokazala fer partnerstvo u odnosu na Kosovo i postigla je veliki napredak u uključivanju Albanaca. Kao Kosovo se zalažemo da nastavimo ovo partnerstvo za dobrobit naših građana “, rekao je premijer Haradinaj.

S druge strane, premijer Makedonije Zoran Zaev, se zahvalio premijeru Haradinaju na pokazanoj spremnosti za efikasnu međudržavnu komunikaciju, i pokazao je odlučnost svoje zemlje da nastavi partnerstvo sa Kosovom u mnogim važnim oblastima.

Oba premijera su se složili da na prvom susretu dveju vlada, koji se priprema, usklade svoje zajedničke političke i ekonomske agende, pripremanjem niza bilateralnih sporazuma i fokusiranjem na razvoj postojećih sporazuma.

Last modified: 18 Prill, 2018

Comments are closed.

×