Zyra e Kryeministrit

Čestitka premijera Republike Kosovo, Ramusha Haradinaja za Dan ustavnosti

9 Prill, 2018

 

Priština, 9. april 2018

Povodom desetogodišnjice izrade Ustava Republike Kosovo, premijer Ramush Haradinaj, je čestitao građanima Republike Kosovo

Govor premijera Ramusha Haradinaja:

Posle oslobođenje Kosova, proglašenja nezavisnosti, datum našeg nacionalnog kalendara koji je među najvažnijim je uspostavljanje Ustava zemlje. Dana 9. aprila 2008. godine, Kosovo je izvršilo svoje utemeljenje kao država, funkcionalizacijom najvišeg pravnog akta, njenog Ustava.

Pre deset godina, je putem ovog dokumenta zapečaćeno Kosovo kao nezavisna država, sa slobodnim građanima jednakih prava za sve, u neograničenim demokratskom duhu.

Prva decenija Ustava zemlje, pored našeg postojanja kao pravna država, takođe je doživela svoje izazove. Ovi izazovi nam pokazuju naše demokratske vrednosti kao društvo, kada smo mi primili ove ustavne principe kao vodeće principe Kosova.

Danas, ovaj pravni osnov otkriva najveće vrednosti naše demokratije.

Ova godišnjica glavnog pravnog stuba države, nas pronalazi sa mnogo zadataka. Nalazi nas sa radom, sa numerisanim uspesima, ali i sa izazovima da se prevaziđu, a što nas čini jačim. Ovaj jubilej nas iznad svega, nalazi sigurnijim nego ikada, u naš evroatlantski put i večno prijateljstvo sa SAD-ama.

Čestitam 9. april, Dan Ustava Republike Kosovo!

Ramush Haradinaj

Premijer Republike Kosovo

Last modified: 9 Prill, 2018

Comments are closed.

×