Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj je podsetio na 19. godišnjicu masakra u Izbici

28 Mars, 2018

Priština, 28. mart 2018.

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, je danas obeležio 19. godišnjicu masakra u Izbici gde je ubijeno 147 Albanaca od strane srpskih snaga.

Premijer Haradinaj, je izjavio da je masakar u Izbici dokaz bolne istorije i ubistava i nasilja na Kosovu, ali istovremeno i neprestano i uporno zalaganje naroda Kosova za slobodu.

“Izbica, je pre 19 godina, potresla ceo svet, ali nam je dala snage da se izdignemo iznad bola, da naš put ka slobodi realizujemo prema zalogu poginulih. U Izbici su ubijeni naši građani, Lećine, Kosterca, Buroje, Klodernice, Padališta, Morine , Dobre Vode, i Ujmira Kernice i drugih sela opštine Srbice. Ovaj masakar je mobilisao ceo demokratski svet kako bi zaustavili nasilje i ubistva i da bi pružili podršku kosovskom narodu u borbi ka slobodi i nezavisnosti “, rekao je premijer Haradinaj.

Premijer Haradinaj je takođe odao pomen i palim borcima Elez Geciju i Maxhunu Berishi koji su pali kod Požaranskog Krsta u Dečanima.

Premijer Haradinaj je rekao da je danas Kosovo, konsolidovana, demokratska i slobodna država i na putu je ka ulasku u evropsku porodicu i članstvo u NATO-u i OUN.

Last modified: 28 Mars, 2018

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

×