Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Bezbednosna situacija u zemlji je mirna i stabilna

27 Mars, 2018

Priština, 27. mart 2018.

Proocenjuje se da je ukupna bezbednosna situacija u zemlji mirna i stabilna. To je bio zaključak premijera Republike Kosovo, Ramusha Haradinaja, posle sastanka Saveta Bezbednosti Kosova, koja je održan danas nakon najnovijih dešavanja na Kosovu.

Savet bezbednosti Kosova, je okupio predstavnike institucija Republike Kosovo, mehanizama bezbednosti i organa pravde, da bi razmotrili situaciju u zemlji, sa posebnim naglaskom nakon najnovijih dešavanja na severu i hapšenja zvaničnika Srbije, Marka Đurića.

Premijer je na konferenciji za novinare takođe, rekao da institucije zakona i reda na nivou odgovornosti, svog rada na cijeloj teritoriji.

Jučerašnji akcija hapšenja srpskog zvaničnika Marka Đurića nije bila prijatna ili prihvatljiva akcija za nas, ali je to bilo sprovođenje zakona, bez alternative. Pošto je ulazak bio nelegalan, u ovom slučaju važe standardne procedure koje su sproveli organi reda policije i druge institucije sa profesionalizmom

rekao je premijer nakon sastanka.

Hapšenje i deportacija Marka Đurića, je standardna procedura u skladu sa zakonom i redom. To je neizbežno i primenjivo svaki put u slučaju sličnih akcija.

Last modified: 27 Mars, 2018

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

×