Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Bićemo borci za prava žena u našem društvu

22 Mars, 2018

Priština, 22. mart 2018

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, učestvovao je na konferenciji „Nedelja žena 2018“, koju je organizovao Nacionalni institut za demokratiju (NDI) uz podršku USAID-a.
Premijer Haradinaj je ovom prilikom rekao da u pogledu rodne ravnopravnosti i odnosima u upravljanju politikama, Kosovo zaostaje i nije u poziciji da se može pohvaliti u predstavljanju žena.

Nažalost, još uvek nismo tamo gde treba da budemo. Kosovo očekuje puno posla ali i mnogo veća svest, ali zaostajemo i u sprovođenju.

rekao je premijer, dodajući da su oni koji ne razumeju ulogu žena u društvu i političkom životu, danas manjina.

Premijer je priznao da je činjenica da i Vlada koju on predvodi zaostaje na ovom polju, u predstavljanju žena na planu prvog nivoa, tj. ministarstava.

Kada je u pitanju Parlament i način rukovođenja, transparentnosti i odgovornosti, premijer je istakao da postoje unapređeni zakoni, kao i ustav, ali je njihovo sprovođenje u toku.

Vlada zemlje može učiniti mnogo kada je u pitanju položaj žena na Kosovu. Svedoci smo da u našim porodicama, posebno u ruralnim i tradicionalnim sredinama, devojke nisu uzete u obzir kada je u pitanju podela i nasleđivanje imovine, i to je nešto što na Kosovu treba da se menja, i to ne samo zakonom već i u našoj kulturi i dinamici.

rekao je premijer Haradinaj.

Mi ćemo biti borci za prava žena u našem društvu“, rekao je premijer Haradinaj u razgovoru sa desetinama predstavnika političkih partija, civilnog društva i različitih institucija, u razgovoru „Vlada u partnerstvu sa građanima i Skupštinom Kosova“, u okviru Nedelje žena 2018.

Last modified: 22 Mars, 2018

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

×