Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Kosovo je otvoreno za strane investicije

17 Mars, 2018

Priština, 17. mart 2018

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, dočekao je na sastanku predstavnike kompanije MNG Group, kojom je predsedavao predsednik Mehmet Nazif Gynal.

Na sastanku, premijer Haradinaj predstavio je rad vlade na unapređenju okruženja za vršenje biznisa i promovisanja stranih direktnih investicija, naglasivši da Kosovo ima potencijala za investicije i pruža dobre uslove saradnje unutar rada za ekonomski razvoj.

Kosovo je mala ekonomija, ali sa velikim potencijalom. Mi smo posvećeni kao Vlada da pružimo povoljne uslove za sve strane investitore kako bi se oni osećali sigurnim.

rekao je premijer Haradinaj, pozivajući delegaciju na direktna ulaganja u oblast infrastrukture.

Kompanija MNG Group izrazila je interesovanje za velike kapitalne investicije na Kosovu, sa posebnim fokusom na projekat gasovoda koji povezuje Albaniju sa Kosovom, ali i za velike projekte javnog i javno-privatnog karaktera.

Sastanak sa delegacijom biznismena MNG group održan je nakon preliminarne prezentacije mnogih projekata Kosova na Londonskom samitu u februaru ove godine. Kosovo je na ovom Samitu predstavilo ukupno 39 projekata vrednih 600 miliona evra, kao plan za poziv stranim investitorima za ulaganje u našoj zemlji, projekti koji su jako važni za ekonomiju naše zemlje i otvaranje novih radnih mesta.

Last modified: 17 Mars, 2018

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

×