Zyra e Kryeministrit

Premijer Haradinaj: Glas za demarkaciju je glas za državu Kosova

20 Mars, 2018

Priština, 20. mart 2018.

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, na današnjoj sednici Skupštine Kosova, predstavio je i opravdao pred poslanicima Nacrt zakona o ratifikaciji Sporazuma o državnoj granici između Republike Kosovo i Crne Gore.

Kompletan govor premijera Ramush Haradinaj:

“Poštovani predsedniče Skupštine Kosova, g. Veseli,
Poštovani poslanici Skupštine Kosova, kabinet vlade,
Mediji, građani Kosova.

Imam čast da predstavim pred vama Nacrt zakona o ratifikaciji Sporazuma o državnoj granici između Republike Kosovo i Crne Gore.

Poštovani poslanici, predstavnici naroda

Prošli smo jednu ne laku fazu da bi smo adresirali pred vama jedno pitanje među najvažnijim za državu. Posle mnogo truda, razgovora i pregovora sa partnerima i prijateljima Kosova, ali i sa Crnom Gorom, uspeli smo da pronađemo jednu formulu prihvatljivu za sve strane.

Uspeli smo i da sačuvamo pravo na našu zemlju, da sačuvamo naše susedstvo sa Crnom Gorom i partnerstvo sa strateškim saveznicima Kosova. Uveren sam da sporazum između dva predsednika i nalazi Državne komisije dopunjavaju sporazum potpisan u 2015. godini i stvaraju neosporivu pravnu osnovu za ispravljanje grešaka učinjenih u prethodnom procesu, posebno u pravcu Kule i Čakora, kako je navedeno i u aneksu sporazuma dva predsednika.

Glas za ovaj nacrt zakona danas više nego ikada je glas za državu Kosovo, glas za evro-atlantsku perspektivu zemlje, glas za slobodu kretanja. Analizirali smo sve činjenice i rizike i garantujem vam da ratifikacija ovog nacrta zakona sa pratećim dokumentima ne ugrožava teritoriju Kosova.

Poštovani poslanici,

Odluka je u vašoj ruci i glas za ovaj nacrt zakona danas je zahtev većine građana. Pozivam vas bez razlike na stranačku ili etničku pripadnost, ili ideološko uverenje da glasate za ovaj nacrt zakona.

Hvala Vam.”

Last modified: 20 Mars, 2018

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

×